Uitnodiging voor een verrassend ‘Etiquettediner‘,
Laat u verrassen door het proeven van kleine momenten van geluk
Hierbij wil Happy Business Academy u van harte uitnodigen voor een verrassend etiquettediner. Hierbij ontvangt u informatie over de opzet van een etiquettediner.
Zakendiners -en lunches maken een belangrijk onderdeel uit van ontmoetingen met klanten en gasten. Ze vormen het ideale kader om een diepgaand gesprek te voeren, een creativiteit op gang te brengen of een dossier op een vertrouwelijke manier te bespreken. Eten en drinken maken de ontmoeting makkelijker, echter het maakt niet hét verschil.
Goede tafelmanieren en omgangsvormen maken wél het verschil. Uw omgangsvormen aan tafel geven immers een stuk nieuwe informatie over uzelf, informatie die anders mogelijk verborgen blijft. Welke beleving blijft achter bij uw gast?
Niet alleen zakelijk- maar ook in ons privéleven, worden wij op onze omgangsvormen (onbewust) en voortdurend beoordeeld. Tijdens het etiquettediner staan daarom niet alleen de tafeletiquette centraal, maar tevens de persoonlijke presentatie en de sociale vaardigheden in de omgang en gesprekken aan tafel. Ook een tafelspeech zult u na dit diner voortaan moeiteloos kunnen geven. Ook krijgt u inzicht in een aantal technieken van het zakelijk flirten (voor – en na het diner).
Het programma start met een aperitief en een aantal anekdotes door de jaren heen. Vervolgens gaan we wijn ‘keuren en proeven an de hand van een aantal vaste stappen. Aansluitend gaan we aan tafel..
Tijdens het diner hebben we een etiquettequiz en passeren de volgende thema’s de revue:
- Organisatie met restaurant
- Uitnodiging
- Goed gastheerschap
- De tafelschikking
- Wijn keuren en proeven
- Mini wijncursus
- Toasten
- Aperitief
- De menukaart
- Wie betaalt?
- Omgang bediening
- Het eten van diverse moeilijke gerechten
- De verrassende tafelspeech
- Zakelijk flirten
- Hanteren van vork en mes, glazen en servet
- Het eten van bepaalde gerechten, do’s en dont’s
- Verbale en non-verbale communicatie
- Einde van de maaltijd
- Correct afrekenen
- Een WOW moment ter afsluiting
Het eten van ‘lastige’ gerechten wordt tijdens het diner direct geoefend door alle deelnemers. Verschillende gerechten worden geserveerd. Met medewerking en ter vermaak van de chef-kok worden direct de don’ts en de do’s in de praktijk gebracht. Amusant én leerzaam voor iedereen.
Uw gastheren en trainers..
Het diner wordt georganiseerd door de ‘Happy Business Academy’ en uitgevoerd in samenwerking met experts die het vak van hospitality en klantbeleving ten volle verstaan.
Wij wensen jullie, samen met jullie (business)partners, een onvergetelijke en verrassende avond toe,
Huub van den Berg
Bertine Blom
Contactformulier